Bekijk vlug ons aanbod

Bekijk vlug ons aanbod

COVID-19

 
 
In deze rubriek hebben we alle informatie die reeds rond de hele Coronacrisis is gecommuniceerd, voor jullie op een rijtje gezet.  Alles is antichronologisch gesorteerd, dus bovenaan het rijtje vind je steeds de meest recente info terug.

Als je hierover vragen hebt, neem dan gerust
contact op met het bestuur! AUGUSTUS 2022
Wat zijn we blij hier te kunnen schrijven dat ons nieuwe seizoen start zonder coronamaatregelen! We kruisen de vingers dat dat zo mag blijven. 


31 AUGUSTUS 2021
We kunnen zo goed als zonder maatregelen starten, maar enkele belangrijke afstands- en hygiënemaatregelen blijven we (voorlopig) behouden. Lees de afspraken hieronder goed door om de start van ons nieuwe turn- en dansseizoen vlot te laten verlopen!

BRENGEN EN OPHALEN KINDEREN
 • Groepen hoeven niet meer strikt gescheiden te blijven, dus iedereen kan binnen en buiten langs de gewone inkomdeur (schuifdeur).
 • Ouders/begeleiders mogen de kinderen afzetten en ophalen in de inkomhal. Volwassenen (+12j) dragen hierbij een mondmasker en betreden de kleedkamers of het balkon NIET. De trainers zullen de leden (de eerste lessen) in de inkomhal ophalen en na de les terug tot daar brengen. Kleuters en jonge kinderen worden niet zonder toezicht naar buiten gestuurd, hou omgekeerd aub ook als ouder/begeleider in de gaten dat er zeker een trainer/bestuurslid binnen aanwezig is voordat u weer vertrekt.
 • Het is NIET de bedoeling dat ouders/begeleiders blijven hangen in het gebouw tijdens de training van hun kinderen.

GEBRUIK KLEEDKAMERS
 • Kleedkamers mogen opnieuw gebruikt worden, maar omwille van beperkte ventilatie, enkel voor het hoogstnodige.
 • Leden kunnen hun spullen in de kleedkamer neerzetten (1 groep = 1 kleedkamer) en zich omkleden/wisselen van schoenen. +12-jarigen dragen hier hun mondmasker en blijven niet langer dan noodzakelijk in de kleedkamers.
 • Eventuele pauzes tijdens de trainingen worden zoveel als mogelijk in de sporthal/danszaal of buiten gehouden. Denk eraan dat enkel WATER toegelaten is in de sporthal/danszaal.

MONDMASKERS
 • Ouders/begeleiders dragen een mondmasker bij het betreden van de inkomhal om kinderen te brengen/halen.
 • Leden (+12j) dragen een mondmasker in de inkomhal en kleedkamers. In de sporthal / danszaal is dit niet nodig. Uiteraard mag het wel voor wie zich daar comfortabeler bij voelt.
Heel de maand september zal er steeds bij het begin en/of einde van de les een coördinator (bestuurslid) aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden en nieuwe leden wegwijs te maken. Bij twijfels, vragen of onduidelijkheden mag je altijd contact met ons opnemen via info@turnkringvlimmeren.com of telefonisch (nummers bestuursleden: zie website).4 AUGUSTUS 2021
We maken ons klaar voor de start van het nieuwe seizoen, maar hoe de coronamaatregelen op dat moment zijn is nog niet duidelijk. We houden jullie hierover verder op de hoogte via de website en sociale media. 
10 APRIL 2021
Onze paas2daagse kan doorgaan. Hiervoor hebben we een draaiboek opgesteld zodat alle maatregelen nauwkeurig opgevolgd kunnen worden. 10 MAART 2021
Na het Overlegcomité van vorige week en berichten in de media afgelopen weekend heerst er onduidelijkheid rond de ‘verplichte-keuze-voor-één-hobby’ regel voor -13-jarigen.

De gemeente Beerse en GymFed blijven uitdrukkelijk adviseren om per kind één hobby te kiezen en enkel deze hobby uit te oefenen sinds 1 februari.  Als clubbestuur sluiten we ons aan bij deze adviezen en rekenen we op jullie om hier verstandig mee om te gaan.

Als uw kind sinds 1 februari niet kwam trainen, maar nu toch terug wil komen turnen/dansen, vragen we ons te verwittigen. Zo kunnen we waken over de groepsgroottes en de verdeling van de eventueel bijkomende leden binnen de bubbels van 10.

De lessen zullen dus tot nader order blijven doorgaan zoals nu het geval is. Leden die laten weten dat ze opnieuw willen aansluiten, kunnen weer starten nadat ze bevestiging kregen op hun deelname.30 JANUARI 2021
Vanaf 1 februari zullen opnieuw andere maatregelen gelden voor buitenschoolse activiteiten. -12-jarigen mogen zowel indoor als outdoor met maximum 10 leden per groep sporten, +12-jarigen mogen outdoor met maximum 10 leden sporten. Bij deze 10 tellen trainers niet bij, en er mogen meerdere groepen tegelijk in de zaal trainen. Trainers mogen lesgeven aan meerdere groepen van 10 leden.
Concreet zullen de groepen die op dit moment trainen, blijven doortrainen en zal DJ4 bijkomend opgestart worden. De andere groepen met +12-jarigen kunnen we helaas niet opstarten binnen de geldende maatregelen. We kunnen al wel vertellen dat we bekijken hoe we voor de geannuleerde lessen een financiële compensatie kunnen bieden naar volgend seizoen toe (meer info volgt later).

Eén hobby kiezen:
Er wordt gevraagd om kinderen aan slechts één van hun vrije tijdsactiviteiten te laten deelnemen.
Graag horen we dit weekend nog van jullie
1) of je kind de lessen van TTV zal volgen tijdens de duur van deze maatregelen
2) indien je kind in meerdere groepen binnen TTV lesvolgt, in welke groep hij/zij dan tijdens de duur van deze maatregelen les zal willen volgen.
Dat geeft ons de kans alle groepen goed te organiseren. De keuze die je nu doorgeeft, zal gelden vanaf 1 februari en zolang we deze werking hanteren.

Bubbels van 10:
Grote groepen zullen gesplitst worden in een vaste A- en B-groep.  Deze worden opgemaakt door de trainers en zullen gelijktijdig naast elkaar trainen op duidelijk gescheiden zaalhelften. Beide groepen zullen ook los van elkaar (met enkele minuten verschil of via een andere route) de zaal binnenkomen en verlaten. Ondanks de splitsing en materiaal dat dus gedeeld moet worden, zullen beide groepen wel evenwaardige en volwaardige trainingen krijgen.
De lessen die dit weekend doorgaan, worden al zoveel mogelijk volgens de nieuwe regels gegeven, maar bijsturingen nadien (van bv groepsverdeling) zijn hierbij nog wel mogelijk.1 DECEMBER 2020
We hebben goed nieuws gekregen van de gemeente Beerse: we mogen als club opnieuw gebruik maken van De Pegger.
Kinderen van 2008 en jonger mogen in clubverband sporten, maar voorlopig starten we alleen de groepen met enkel leden van deze leeftijd op. GymFed organiseert de komende dagen enkele infomomenten voor het bestuur over de aanpak van menggroepen en dergelijke. Dat wachten we af om ook deze groepen eventueel terug op te starten.

Groepen met enkel -12-jarige leden: starten terug op vanaf woensdag 2-12-2020
= KT1, KT2, GS, TT1, AT1, AT2, AT3, DK1, DK2, DJ1, DJ2, DJ3
!! Trainers dragen ten allen tijden een mondmasker en volgen de hygiënemaatregelen strikt op!

Groepen met gemengde leden: hierover hebben we de komende dagen overleg met GymFed
= TT2, TT+, AG, AT4, AT+, TU+

Groepen met volledig +12-jarige leden: starten niet op zolang sporten in clubverband voor +12-jarigen niet mag
= DJ4, FIT, FUN, BBB, CT17 NOVEMBER 2020
De gemeente Beerse sluit alle sportaccommodaties nog zeker tot en met 30 november. Deze maand zullen onze trainingen dus zeker niet doorgaan. We houden jullie op de hoogte over verdere ontwikkelingen. 
Heel wat trainers namen al initiatief tot alternatieve trainingen, die zullen we zeker verderzetten en hier nog meer op inzetten! 29 OKTOBER 2020
Helaas alweer nieuwe maatregelen met nieuwe gevolgen voor onze clubwerking.
Ook -12-jarigen mogen nu niet meer indoor sporten, waardoor al onze trainingen worden afgelast voor onbepaalde tijd. Jammer genoeg laten deze maatregelen ook de organisatie van de herfsttweedaagse niet meer toe. Naar analogie met onze afgelaste kampen van vorig jaar, zal het betaalde inschrijvingsgeld hiervoor worden teruggestort.

Kriebelt het wel om te sporten deze vakantie, of op jouw wekelijkse sportmoment? Laat je dan zeker inspireren door de verschillende turn- en dansfilmpjes die onze trainers in maart maakten. Je vindt deze op onze website, telkens onder de informatie per discipline. 

We hopen van harte dat dit niet te lang moet duren en dat we snel weer iedereen kunnen verwelkomen! 
Meer info vind je ook op de site van GymFed en met vragen kan je steeds bij het bestuur terecht.27 OKTOBER 2020
Aanstaande vrijdag, 30/10 om 18u, verstrengen de coronamaatregelen voor de sport opnieuw.
Concreet betekent dat voor onze clubwerking:

Groepen met alleen maar -12-jarige leden:
* KT1, KT2, GS, TT1, AT1, AT2, AT3, DK1, DK2, DJ1, DJ2, DJ3
* Herfsttweedaagse
> Kunnen blijven doorgaan
> Trainers dragen ten allen tijden een mondmasker en volgen alle andere maatregelen strikt op!

Groepen met gemengde leden en volledig +12-jarige leden:
* TT2, TT+, AG, AT+, TU+
* AT4, DJ4, FIT, FUN, BBB, CT
> Stoppen volledig, vanaf woensdag 28/10, voor onbepaalde tijd!
> Online live-lessen is een optie, maar enkel als 80% van de groep kan deelnemen/ deelneemt.
Als dit voor jouw groep van toepassing is, zal je door je trainer of disciplinecoördinator gecontacteerd worden.

We hopen van harte dat dit niet te lang moet duren en dat we snel weer iedereen kunnen verwelkomen!
Meer info vind je ook op de site van GymFed en met vragen kan je steeds bij het bestuur terecht.12 OKTOBER 2020
Misschien heb je het al gehoord, maar vanaf woensdag 14/10/2020 geldt voor de sportsector CODE ORANJE.
Wat houdt dat nu concreet in voor het sporten binnen Turnkring Tuimeling Vlimmeren:

* Alle lessen kunnen blijven doorgaan, hier en daar met de nodige aanpassingen.
* Leden +12 jaar houden onderling altijd een afstand van minstens 1,5 meter. De trainers zullen hierop toezien, maar neem zeker ook zelf je verantwoordelijkheid!
* Trainers mogen leden helpen (met mondmasker!) maar leden mogen elkaar niet helpen.
* Voor -12-jarige leden gelden geen extra afstandsregels, maar ook hier dragen trainers ten allen tijde mondmaskers.

We vragen ook nogmaals met aandrang om alle reeds geldende maatregelen strikt te volgen.
* Ontsmet of was je handen voor en na de les, en regelmatig tussendoor bij gebruik van gemeenschappelijk materiaal/toestellen
* Meld jezelf aan bij je trainer als je toekomt
* Hou ten allen tijde zoveel mogelijk afstand van elkaar
* Ouders of andere 'bezoekers' zijn niet toegelaten in de Pegger
* Carpool niet en blijf niet napraten na de les
* Gebruik geen kleedkamers
* Maak zo weinig mogelijk gebruik van de toiletten in de Pegger

Omwille van het natte en koudere weer, vragen we ook nog eens extra aandacht voor volgende praktische afspraken:
* Breng propere (non-marking) binnenschoenen mee en wissel deze in de sporthal, om de sportvloer te beschermen!
* Zorg bij jeugdleden die beneden in de sporthal trainen voor een voldoende grote bak/zak waar alle spullen ( = jas, schoenen, lange broek, trui,…) in kunnen, zodat dit niet op één grote berg terecht komt. Op deze manier is er op het einde van de les minder tijd nodig om iedereen vertrekkensklaar te maken, waardoor de trainingstijd dus langer is!

Meer info over code oranje in de sport vind je ook op de website van GymFed.

Laten we er samen voor gaan, dan komen we er wel door!
* It's not always easy, but it's always worth it *9 SEPTEMBER 2020
Enkele aanvullende praktische afspraken:

 • Om de orde in de zaal te bewaren nu de kleedkamers niet gebruikt worden, vragen we aan alle turners om een curverbak, plooibak, mand, doos, … met naam te voorzien waar AL je persoonlijke spullen in kunnen gelegd worden. Denk aan je drinkbus, maar ook je jas, trui, lange broek, sokken en schoenen, mondmasker voor +12-jarigen, … Zo vermijden we verloren voorwerpen, en blijft er meer actieve turntijd over. (Dansers hebben voldoende ruimte op de tafels en stoelen in de zaal)

 • Doe sportieve buitenschoenen aan om naar de sporthal te komen. Soms zal bv de opwarming buiten gegeven worden.

 • Zorg dat je naam in je mondmasker staat! +12-jarigen zullen hun mondmasker ook tijdens de training regelmatig moeten opzetten, en we willen ten allen tijden vermijden dat iemand per ongeluk een verkeerd masker opzet.

 • Bij het begin van de les zal er ook telkens een coördinator (bestuurslid) aanwezig zijn, vergeet je niet bij hen aan te melden! Is er nog iets niet duidelijk of twijfel je, aarzel dan niet om ons nog vooraf te contacteren.

 • Tijdens de donkere wintermaanden zullen FIT, FUN, DJ1 en DJ2 langs de binnentrap naar buiten gaan in plaats van langs de brandtrap, wegens onvoldoende verlichting. De trainers/coördinator zal aangeven vanaf wanneer dit ingaat, zodat je je kind op de juiste plaats kan opwachten. 27 AUGUSTUS 2020
Op woensdag 26 augustus zijn ook voor de sportsector kleurcodes vastgelegd omtrent de coronamaatregelen. We starten het seizoen met code geel. Dat wil zeggen dat alle jeugdgroepen volledig kunnen opstarten. Kinderen en jongeren kunnen ter plaatse aanmelden voor proeflessen. Enkel voor de airtrack recreagroepen was sowieso al een maximum ingesteld.

Voor de volwassengroepen zullen we een maximum instellen omdat 10m² per sporter de richtlijn is. Concreet kunnen we op dit moment in de sporthal 40 leden per groep toelaten en in de danszaal 25.
Om teleurstellingen aan de deur te vermijden, werken we voor deze groepen ook voor de proeflessen al met registratie.

Dus wil je komen proberen bij BBB, FIT, FUN en/of CT ? Meld je dan aan via het inschrijvingsformulier op onze website. Je krijgt een bevestigingsmail met nog eens alle praktische info. Als je na de proefles toch besluit niet te komen, volstaat een mailtje als afmelding. We verwijderen dan al je gegevens uit ons ledenbestand. Als je wel enthousiast bent, hoef je tegen de volgende les alleen je betaling nog in orde te brengen.

Omdat sportbubbels nog steeds uit 50 personen mogen bestaan, kunnen we bij overbezetting een wachtlijst aanleggen tot 50 verschillende inschrijvingen. Mochten er dan na de eerste proefles mensen besluiten niet in te schrijven, kunnen er nog enkele nieuwe sportievelingen proberen. Op het moment dat er 25/40 betalingen zijn, zullen de inschrijvingen definitief sluiten voor die groep.

Lees voor je naar een training komt, zeker de laatste versie van ons Coronadraaiboek nog goed door. Daar vind je alle concrete maatregelen binnen onze clubwerking. Ook een overzicht van de kleurcodes en algemene richtlijnen voor De Pegger zijn hierin opgenomen.

Het aanmelden en binnenkomen hebben we nog op punt gesteld. Voor elk sportveld en de danszaal is een aparte looproute, iedereen gaat langs de dichtstbijzijnde nooduitgang naar buiten en aanmelden doen alle dansgroepen achteraan onder het afdak en alle turngroepen vooraan aan de parking. Zo verzekeren we ook op drukke wisselmomenten een veilige afstand voor alle leden (en hun ouders). Kijk dus zeker op het grondplan met looproutes om te weten waar je verwacht wordt. Er zullen ook pijlen hangen die je de weg wijzen. Voor de meeste groepen zullen de trainers hun gymnasten/dansers ophalen op de aanmeldplaats. Volg hier steeds de richtlijnen van de aanwezige coördinator.14 AUGUSTUS 2020
Om de opstart in september zo vlot mogelijk te laten verlopen, hebben we als bestuur van TTV een aantal documenten opgesteld. Hou deze Coronarubriek van onze website regelmatig in de gaten voor de meest recente info en updates.
 
Voor onze (toekomstige) leden is er een draaiboek met alle info om Coronaproof te komen sporten. Lees dit document dus zeker goed door vóór je eerste training / de eerste training van je kind!
Daarnaast hebben we voor onze trainers nog een aparte Corona-checklist gemaakt, zodat ook zij goed voorbereid zijn om er weer samen tegenaan te gaan.

Wij kijken er alvast naar uit om jullie weer te verwelkomen, maar vragen met aandrang de regels op te volgen! Dan kunnen we hopelijk een heel seizoen blijven sporten!  


11 APRIL
Zoals jullie inmiddels wel weten, hebben de huidige maatregelen en de onzekere toekomst omtrent de Coronacrisis, ons doen beslissen alle lessen en trainingen en dus ook de show voor dit seizoen af te lassen. Ons hele team van trainers en bestuursleden heeft zich echter afgelopen week sterk ingezet om jullie alsnog in beweging te houden. Op de infopagina per discipline (Turnen, Dansen, Volwassenen) vinden jullie voor elke groep een filmpje met geschikte oefeningen voor thuis.

Ging jij met onze filmpjes aan de slag? Of ben je op een andere manier in beweging geweest? Wij zijn heel benieuwd om iets van jullie te horen, dus foto's en filmpjes zijn van harte welkom in onze mailbox!

Blijf in beweging, blijf veel sportplezier beleven, en dan kunnen we samen met jullie fit en vol nieuwe energie van start gaan in ons volgend seizoen 2020-2021!
Tot dan!


5 APRIL
Wij, het bestuur en de trainers van TTV, hebben een video met een belangrijke boodschap voor jullie! Bekijk hem hier.


UPDATE 2 APRIL
1 april 2020: helaas geen grap, maar wel een datum die voor altijd in ons geheugen zal gegrift staan. De dag waarop we als bestuur de moeilijkste beslissing uit het bestaan van onze turnkring namen ten gevolge van het Coronavirus.

Jammer genoeg moeten wij zoals zoveel andere sportclubs ons seizoen 2019-2020 stopzetten en bijgevolg alle geplande activiteiten (paas2daagse, zomerweek, trainingen en show op 23 mei) van onze Turnkring Tuimeling Vlimmeren annuleren.

De Coronapandemie, Covid-19 heeft gans de wereld in haar macht en daar ontsnappen ook wij niet aan. Gezien de huidige omstandigheden en de zeer onzekere toekomst op korte termijn heeft het bestuur TTV met pijn in het hart unaniem deze beslissing genomen. Samen met jullie zijn we hoopvol en kijken wij uit naar het moment dat we onze deuren terug kunnen openen om dan samen weer volop te genieten van het sporten .

Wordt er iets gewijzigd dan brengen we jullie op de hoogte via onze website, facebookpagina en mail. Zoals voorgaande jaren bezorgen we jullie begin augustus een flyer met onze activiteiten voor het seizoen 2020-2021.

Bedankt voor jullie begrip, en zoals al zo vaak gezegd “Blijf in je kot, bewaar afstand, blijf bewegen en vooral respecteer alle maatregelen die er genomen worden”

Voor vragen kan je steeds bij ons terecht, graag via mail TTV “info@turnkringvlimmeren.com”, ook het communicatiekanaal tijdens deze pandemie.

Hou jullie gezond, en we hopen jullie volgend seizoen allemaal terug te kunnen verwelkomen!


UPDATE 18 MAART
Afgelopen week zijn er door de overheid opnieuw heel wat maatregelen genomen, wat ook voor ons als club opnieuw gevolgen heeft:
- GymFed heeft alle wedstrijden op alle niveaus voor dit seizoen (tot 1 juni) geschrapt, dus alle geplande recreatoernooien en wedstrijden voor onze wedstrijdgroepen AT+, TU+, TT+ en AG+ gaan dit seizoen niet meer door.
- In overleg met de jeugdsector is besloten dat vakantiekampen en jeugdwerking in de paasvakantie niet doorgaan. Dat betekent dat wij ook onze Paastweedaagse zullen aflassen.
- Onze trainingen zullen zeker tot en met zondag 5 april afgelast worden.

Hou jullie gezond, en hopelijk zien we elkaar snel weer!


UPDATE 12 MAART
Met spijt in ons hart, maar met gezond verstand, hebben we besloten de adviezen van de regering, de gemeente en de Gymnastiekfederatie te volgen en al onze trainingen, zowel voor de jeugd als de volwassenen, af te lassen tot en met 4 april.

We houden jullie uiteraard op de hoogte van eventuele nieuwe maatregelen.
Meer info vind je op www.beerse.be/corona (maatregelen in Beerse) en www.info-coronavirus.be (algemene info)


11 MAART
Het corona-virus en alle maatregelen hieromtrent hebben ook invloed op de activiteiten in en rondom onze club. Daarom even een overzicht.

Voorlopig gaan onze trainingen in de Pegger gewoon door. We nemen natuurlijk de extra hygiënemaatregelen (zie bijlage) in acht, maar omdat kinderen en jongeren geen risicogroep vormen en tijdens de trainingen niet met grote aantallen bij elkaar komen, zien we hierin geen verder probleem.

De wedstrijden en recreatoernooien van 14/15 en 21/22 maart, georganiseerd door GymFed, zullen NIET doorgaan vanwege de grote opkomst van een divers publiek. Dat heeft GymFed vandaag bericht via hun website. Ouders van de betreffende groepen zullen hiervan ook nog een mail van ons ontvangen.

We houden de verdere berichtgeving in de media nauwlettend in de gaten en houden jullie op de hoogte van eventuele wijzigingen.

Meer info over het Corona-virus vindt je op de algemene website www.info-coronavirus.be
 

Foto's

 
 

Sponsors

 

Activiteiten

 

1 juli 2024 - 5 juli 2024

Zomerweek 2024
Lees meer...